Voor mensen met reuma

Werken met reuma kan, als je weet hoe! Er is veel mogelijk alleen vaak op een andere manier dan je gewend bent.

Ik help mensen met reuma die het moeilijk vinden (vrijwilligers)werk op een prettige manier te combineren met hun gezondheidsklachten.

Herken jij jezelf in één van de onderstaande scenario’s?

Je hebt last van vermoeidheid en weinig energie. Je hebt het gevoel dat je van niks doen of eenvoudige dagelijkse dingen, zoals aankleden, al moe wordt. Veel slapen helpt niet. En als je dan eens een ‘goede’ dag hebt, ben je zo blij dat je zoveel activiteiten doet waardoor je het de dag daarna moet bezuren. Je raakt gefrustreerd of krijgt last van depressieve gevoelens.

Je klachten maken je onzeker. Je hoofd wil van alles maar je lichaam strubbelt tegen. Je lichaam laat je dikwijls in de steek en je weet niet meer waar je aan toe bent. Je hebt geen idee wat je nu wel en niet aankan. Je vertrouwen in je lijf neemt af en je piekert je suf over hoe het nu verder moet.

Op het werk gaat het steeds slechter. Gesprekken met de bedrijfsarts en je leidinggevende verlopen moeizaam. Je merkt dat je het zo niet lang volhoudt, maar je wilt wel graag blijven werken.

Je piekert je suf hoe je op je werk duidelijk kunt maken wat er aan de hand is en waarom je bijvoorbeeld de ene dag meer kunt dan de andere. Hierdoor nemen spanning en stress toe waardoor je sneller geïrriteerd raakt, gaat piekeren en je gezondheidsklachten toenemen.

Het kan ook anders

Door je gezondheidsklachten verandert er veel in je leven. Je weet niet direct wat je lichaam nu wel en niet aankan. Hoe nu verder? Kan ik mijn werk nog blijven doen? 

Dan is het handig als je kan praten met iemand die weet wat je doormaakt en het klappen van de zweep kent!

Heb je  echter geen zin in een lang begeleidingstraject maar wil je wel stappen vooruit zetten? Dan is het Spargesprek voor jou geschikt. Vaak ben je met één gesprek al een stuk verder op weg. 

Joan
"Ruim een jaar geleden hielp je me razendsnel in een kennismakingsgesprek om de kern van mijn probleem met reuma op te sporen. Daar kon ik vervolgens zelf mee aan het werk. Jouw artikelen zijn daarbij vaak een inspiratiebron, een spiegel of een opluchting."
Marion
“Annemiek begrijpt in no-time hoe je als cliënt in elkaar zit en wat je behoeftes zijn. Ze speelt daar met een groot gevoel voor tact op in. Op die manier stelt ze je niet alleen op je gemak, maar levert ze ook oplossingen die je meteen in jouw situatie kunt toepassen. Annemieks werkwijze heeft een prettig evenwicht tussen logica en gevoel.”
Hanny
"Door de gesprekken met Annemiek kan ik beter met mijn beperkte energie omgaan."
Jorien
"Na een goed gesprek met Annemiek begrijp ik bepaalde karaktereigenschappen van mijzelf beter en heb ik stappen kunnen nemen voor de toekomst. Al met al was het een zeer prettig gesprek en ik ben blij dat ik naar haar toe gegaan ben.”
Justine
"Het gaat heel goed. Ik heb echt het gevoel dat alles op z’n plek valt. Heel fijn maar ook gek om te merken dat ik me niet uitgeput hoef te voelen. Ik dacht altijd dat het erbij hoorde;-). Voor het eerst heb ik gevoel dat ik op vakantie niet hoef bij te komen maar ook leuke dingen kan doen, afgewisseld met rust. Fijn hoor.”
Agnes
"Dank voor je positieve mondelinge telefoongesprek. Wat een heerlijk, eerlijk, positieve energie geef je door! Heel fijn. Ik heb een open gesprek met jou gehad over mijn reuma, ex partner die geen alimentatie meer wilt betalen en mijn werk!! Super dank hiervoor. Je hebt me goed advies gegeven en een berg met energie en dat door de telefoon!!”
Jet
"De coaching van Annemiek heb ik als heel prettig en professioneel ervaren. Het lukte Annemiek om met haar ervaring en doortastende aanpak snel tot de kern te komen. Dit alles op een vriendelijke, no-nonsens manier. Daar hou ik van. Ze luistert zonder oordeel, is betrokken, begripvol, duidelijk, positief confronterend en motiverend. Ze neemt alle tijd voor je en komt, naast kennis van zaken met praktische adviezen waar je wat aan hebt. Daardoor ontstond er bij mij snel vertrouwen. ‘Mijn kokosnoot was dan wel gekraakt maar dankzij Annemiek kon ik de stukken weer vinden om ze te gaan lijmen. Dank daarvoor.”
Previous
Next

Mensen met reuma stellen vaak de volgende vragen

 • “Mijn reumatoloog zegt dat ik rust moet houden, de bedrijfsarts vindt dat ik wel wat kan doen. Wat moet ik nu?””Ik heb zo’n moeite mijn werk vol te houden. Ik neem steeds vaker vakantiedagen op. Hoe kan ik dat beter organiseren?”
 • “Hoe ga ik om met die tergende vermoeidheid en hoe communiceer ik daarover met mijn baas?”
 • “Mijn leidinggevende zegt dat ik mijn aandoening nog niet heb geaccepteerd. Wil jij eens kijken wat jij ervan vindt?”
 • “Ik moet van mijn baas naar de bedrijfsarts. Wat kan ik wel of niet zeggen?”
 • “Ik heb al een paar loopbaantrajecten gehad. Ik weet nog steeds niet wat ik nu wel of niet kan met mijn gezondheidsklachten. Wil jij eens meedenken?”
 • “Ik ga solliciteren. Moet ik vertellen over mijn gezondheidsklachten?”
 • “Er komt binnenkort een 1e jaarsevaluatie omdat ik bijna 1 jaar ziek thuis ben. Hoe bereid ik me daarop voor?”
 • “Ik heb het gevoel dat mijn baas mij weg wil hebben. Wat zijn mijn rechten en plichten?”

Heb jij dezelfde vraag of een andere? Bel of mail gerust.

Hoe ziet een Spargesprek eruit?

Dat hangt helemaal van jouw voorkeur af. 

 • Met een aantal cliënten spar ik soms enkele keren per jaar. Omdat we elkaar al kennen, komen we snel tot de kern van de zaak.
 • Ook spreek ik mensen een aantal maanden elke maand.
 • Wanneer iemand liever één intensief gesprek van een paar uur wilt en zo weer verder kan, is dat ook mogelijk.

Wil je sparren?

Bel of mail gerust. Dan maken we een afspraak om te kijken welke invalshoek voor jou het beste is. Het eerste gesprek van 45 minuten is gratis. Sommige mensen hebben aan dat ene gesprek voldoende. Dat scheelt weer.

Investering

De kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid sparsessies die jij wilt. Daarom voeren we van te voren ook een kennismakingsgesprek. Aan de hand van je vraag, bespreken we welke vorm bij je past en wat het kost. Je hoeft na het gesprek niet direct te beslissen. Laat het gerust even bezinken.

De spargesprekken vinden meestal via telefoon of Skype plaats.

Checklist 'Werken met reuma'

Vind je het nog te vroeg om contact op te nemen en wil je eerst zelf aan de slag?

Abonneer je op de nieuwsbrief en je krijgt de checklist ‘Werken met reuma in 9 stappen’ er gratis bij!

Ja, ik wil de nieuwsbrief en krijg de checklist erbij

dit veld niet invullen s.v.p.

Heb je een vraag of wil dat ik contact met je opneem? 

Laat het hieronder weten en ik neem binnen 2 werkdagen contact met je op.

Gecertificeerd coach op de terreinen werk en participatie door Centrum Chronisch Ziek en Werk. Met als specialisatie (poly) artrose en reuma algemeen.