Starheid

StarheidSoms heeft de leidinggevende meer ondersteuning nodig dan de medewerker die uit dreigt te vallen. Een veel gehoorde opmerkingen die ik krijg is: “ik wil geen medewerker in een uitzonderingspositie.” Dan kan ik gaan lopen wapperen met de Wet verbetering poortwachter maar dat neemt het vervelende gevoel van de leidinggevende niet weg.

Ik ben veel nieuwsgieriger waarom iemand zo’n opmerking maakt. Natuurlijk is het lastig als:

  • je organisatie net het flexwerken heeft geïntroduceerd en dan iemand komt vragen om een vaste werkplek
  • iedereen in een open ruimte werkt en een medewerker vraagt om een aparte kamer
  • je het net voor elkaar hebt gekregen het wekelijkse teamoverleg om 09.00 uur te laten beginnen en iemand vraagt of het toch om 11.00 uur kan

In eerste instantie is het antwoord: ‘nee’. In de slechtste situatie valt de medewerker  uit en komen daarna gesprekken op gang om iemand weer aan het werk te krijgen. Oplossingen zoeken om het werk te hervatten moet weer van diezelfde Wet poortwachter.  En dat is echt zonde. Waarom konden die gesprekken niet eerder om te voorkomen dat iemand uitvalt?

Ik hoor en zie vele beren op de weg langskomen waarom iets niet kan. Maar achter die vele beren blijkt er meestal  iets anders te spelen: de collega’s weten vaak nergens van en staan dan raar te kijken als iemand wel iets geregeld krijgt wat zij eigenlijk ook wel zouden willen. Gevolg: kans op gemor en gemopper en de sfeer op de afdeling gaat achteruit. Dat wil je als leidinggevende niet hebben.

Het is een open deur maar ga het gesprek  aan, leg uit waarom het voor Jan, Piet of Marie anders is geregeld. Je kunt open zijn zonder alles te hoeven zeggen over de (chronische) gezondheidsklachten.  Nog mooier is het natuurlijk als leidinggevende en medewerker  het samen toelichten, bijvoorbeeld in een teamoverleg. Het gaat hier meer om lef en durf iets bespreekbaar te maken dan om rigide vasthouden aan de manier waarop er wordt gewerkt in je organisatie. Starheid levert meestal alleen maar verliezers op.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Annemiek

Arbeid en gezondheid loopt als een rode draad door mijn loopbaan. Ik ben gespecialiseerd in werken met reuma en andere chronische aandoeningen waar vermoeidheid een grote rol speelt. Slim omgaan met vermoeidheid speelt een belangrijke rol.

Via mijn blog geeft ik tips, informatie, schrijf ik columns en deel ik nieuws. Mijn drijfveer is om moeilijke zaken te vertalen naar duidelijk informatie. Dit laatste doe ik ook op verschillende congressen, symposia en andere bijeenkomsten. 

Kun je wat hulp gebruiken? Neem gerust contact op.

© 2008 – 2019 Annemiek de Crom | Privacyverklaring | Cookieverklaring | Algemene Voorwaarden | Sitemap