Spargesprek voor mensen met reuma en andere chronische aandoeningen

Spargesprek voor mensen met reuma en andere chronische aandoeningen

Als je een vorm van reuma of andere chronische aandoening hebt, loop je op je werk wel eens tegen knelpunten aan.  Er komt veel op je af als je op je werk uitvalt of dreigt uit te vallen. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Welke keuzes maak je, waar heb je recht op en wat zijn je plichten? 

Heb je  geen zin in een begeleidingstraject maar wil je wel antwoord op je vragen? Dan is het spargesprek voor jou geschikt. Vaak ben je met één gesprek of het versturen van een paar mails al een stuk verder op weg.

Veel gestelde vragen

De vragen die ik krijg, zijn vaak praktisch van aard.  Voorbeelden zijn:

  • “Ik moet van mijn baas naar de bedrijfsarts. Wat kan ik wel of niet zeggen?”
  • “Ik ga solliciteren. Moet ik vertellen over mijn gezondheidsklachten?”
  • “Er komt binnenkort een 1e jaarsevaluatie omdat ik bijna 1 jaar ziek thuis ben. Wat kan ik verwachten?”
  • “Ik heb het gevoel dat mijn baas mij weg wil hebben. Wat zijn mijn rechten en plichten?”
  • “Hoe bereid ik mij goed voor op de keuring bij het UWV?”
  • “Wat kan ik verwachten bij het bezoek van een arbeidsdeskundige?”
  • “Ik merk dat fulltime werken niet meer lukt, wat gebeurt er als ik minder ga werken?”

Veel mensen die mij benaderen, werken in de zorg en/of het onderwijs. 

Al een tijdje zat ik met een paar vragen over mijn aandoening, artrose. Na alles op de mail te hebben gezet kreeg ik bericht van Annemiek of ze contact mocht opnemen. Zeker een half uur heeft zij telefonisch al mijn vragen doorgenomen. Ik heb veel tips en antwoorden gekregen. En ze wees mij op allerlei links. Hier kan ik wat mee. Echt super.... Ik voel me eindelijk gehoord.

Annemiek heeft mij super geholpen in mijn proces van verzuim en re-integratie. Na een mail gestuurd te hebben kreeg ik snel reactie, met het voorstel telefonisch contact te hebben. Het telefonisch gesprek heb ik als zeer prettig ervaren, Annemiek luistert naar de vragen die je hebt, is meelevend en vooral ook positief ingesteld. Ik heb informatie gekregen over wat mijn rechten zijn, adviezen hoe ik bepaalde dingen het best kan aanpakken en waar ik op moet letten. Door dit gesprek kon ik weer met vertrouwen de strijd aan. Nogmaals bedankt!"

Dank voor je positieve mondelinge telefoongesprek. Wat een heerlijk, eerlijk, positieve energie geef je door! Heel fijn. Ik heb een open gesprek met jou gehad over mijn reuma, ex partner die geen alimentatie meer wilt betalen en mijn werk!! Super dank hiervoor. Je hebt me goed advies gegeven en een berg met energie en dat door de telefoon!!​

Hoe gaat het in zijn werk?

Natuurlijk kun je de antwoorden op vragen zelf opzoeken via internet. 

Wat is dan het voordeel om de vragen via mij te stellen?

Ik vertaal de antwoorden op je vraag naar jouw persoonlijke situatie. Ik leg uit waarom sommige zaken lopen zoals ze lopen. Ik geef je verschillende mogelijkheden met voor- voor en nadelen zodat jij een keus kunt maken die het beste bij jou en je situatie past. Zo krijg je weer grip op de situatie en houd je het overzicht. Dat vermindert stress, ook al is de situatie onzeker.

Wat levert het je op?

Afhankelijk van je vraag weet je na 1 gesprek vaak al een hoop meer. Je hebt weer overzicht over je situatie en weet welke stappen je verder kunt nemen. 

Ruim een jaar geleden hielp je me razendsnel in een kennismakingsgesprek om de kern van mijn probleem met reuma op te sporen. Daar kon ik vervolgens zelf mee aan het werk. Jouw artikelen zijn daarbij vaak een inspiratiebron, een spiegel of een opluchting.

Naast je bemoedigende woorden maak ik nu gebruik van je tip voor het ‘zetten van de wekker’. Ik zet de timer op 2 uur. Dan kan ik me verliezen in al mijn ‘belangrijke bezigheden’, maar wordt daaruit gehaald door het gekwaak van de eend; dat is het geluid dat mijn timer maakt als de tijd om is. Dan ‘reset’ ik mezelf even’; haal een glas water, rek me even uit, doe een oefening of klap de pc dicht en ga een eindje om. In mijn geval is de wekker echt zinvol om me bij de tijd te houden! Dankjewel voor die praktische tip voor een prettig chaotisch werkend mens!

Wil je sparren?

Wil je sparren met iemand die het klappen van de zweep kent? Bel of mail gerust of stel je vraag hieronder. Je mail beantwoord ik zo snel mogelijk, doch uiterlijk binnen 3 werkdagen.  Als je liever een belafspraak wilt, dan maken we daar een afspraak voor. 

Kosten

Elke vraag, elk gesprek en de duur van ieder gesprek is weer anders.  Daarom betaal je per kwartier. Het eerste kwartier is gratis, daarna betaal je € 25,- per kwartier. 

Stel je vraag hieronder of bel naar 06 505 555 26. 

Na een goed gesprek met Annemiek begrijp ik bepaalde karaktereigenschappen van mijzelf beter en heb ik stappen kunnen nemen voor de toekomst. Al met al was het een zeer prettig gesprek en ik ben blij dat ik naar haar toe gegaan ben.

Heb je een vraag of wil je dat ik contact met je opneem? 

Laat het hieronder weten en ik neem binnen 3 werkdagen contact met je op.

Gecertificeerd coach op de terreinen werk en participatie door Centrum Chronisch Ziek en Werk.