(On)Gezonde winterse taferelen

(On)Gezonde winterse taferelen

Vanmorgen werd ik gewekt door het geluid van krabbers over bevroren autoruiten en draaiende motoren. Met mijn slaperige hoofd kijk ik uit het raam en zie drie mensen verwoed met hun krabbers over de ruiten gaan. De uitlaatgassen dwarrelen rond hun lichaam.

Zouden ze nu echt niet weten dat dit slecht is voor de motor, slecht voor hun gezondheid omdat ze al krabbend hun eigen uitlaatgassen inademen en ook nog eens slecht voor het milieu. Het moet altijd snel en liefst met zo in mogelijk ontspanning. Koop gewoon een zeil voor over de auto, al mopperend draai ik me om en kruip nog even onder mijn warme dekbed.

Terwijl ik lekker warm lig begint de stank ook mijn kamer in te komen. Ik kijk eens op de klok om te zien hoe lang ze er nu over doen om uiteindelijk weg te rijden. De laatste rijdt na een twintig minuten weg.

Wat nu als deze mensen gewoon eerder opstaan en zonder de motor te starten eerst de ramen van ijs ontdoen. In schone koude lucht lekker gratis (functioneel) bewegen waardoor je de hele dag extra energie hebt, een lekker ontspannen hoofd en je dag heerlijk begint. De sportschool kan er niet tegenop en het scheelt nog geld ook.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Annemiek

Arbeid en gezondheid loopt als een rode draad door mijn loopbaan. Ik ben gespecialiseerd in werken met reuma en andere chronische aandoeningen waar vermoeidheid een grote rol speelt. Slim omgaan met vermoeidheid speelt een belangrijke rol.

Via mijn blog geeft ik tips, informatie, schrijf ik columns en deel ik nieuws. Mijn drijfveer is om moeilijke zaken te vertalen naar duidelijk informatie. Dit laatste doe ik ook op verschillende congressen, symposia en andere bijeenkomsten. 

Kun je wat hulp gebruiken? Neem gerust contact op.

© 2008 – 2021 Annemiek de Crom | Privacyverklaring | Cookieverklaring | Algemene Voorwaarden | Sitemap
Skip to content