Nieuwe ronde loopbaanadvies

Vanaf 1 december 2020 is het weer mogelijk om een gratis loopbaanadviestraject te volgen. De overheid betaalt. Het maakt niet uit of je momenteel werk in loondienst hebt, werkloos bent of werkt als ZZP’er.

Juist voor mensen met een chronische aandoening is dit een goede kans om aan de slag te gaan met vragen als:

  • Wat zijn mijn kwaliteiten? Waar ben ik goed in en wat kan ik minder goed?
  • Welke mogelijkheden heb ik op de arbeidsmarkt met mijn chronische aandoening?
  • Welk werk past bij mij en waar vind ik dat?
  • Wat heb ik nodig om beter te functioneren? Bijvoorbeeld: Hoe ga ik om met vermoeidheid op het werk? En vertel ik juist wel of niet op het werk dat ik een chronische aandoening heb?

Zou jij – ondanks of juist door je chronische aandoening- aan de slag willen hoe je met je gezondheidsklachten aan het werk kunt blijven? Neem dan contact op met Maaike van Son of Annemiek de Crom.

De ervaringsdeskundige coaches hebben verschillende specialisaties en werken met elkaar samen in deze trajecten. Zo krijg jij de beste begeleiding. Een van de coaches zorgt voor een intakegesprek en werkt met jou in een aantal gesprekken aan een ontwikkelplan op maat.

Het is een tijdelijke regeling, dus wees er snel bij.

Neem contact op met een van de coaches. Dan kijken wij wat we voor je kunnen betekenen en zo nodig een plek reserveren.:

Maaike van Son
06 51 285 921
maaike@soncoaching.nl

Annemiek de Crom
06 505 555 26
info@annemiekdecrom.nl

Kati heeft al eerder zo’n traject gevolgd en schrijft hieronder over haar ervaringen.

De ervaringen van Kati met een loopbaanadviestraject

Hulpvraag

In augustus belde ik Maaike van Son met de vraag: ‘Hoe vertel ik mijn werkgever over mijn klachten?’ Ik had mij enkele dagen daarvoor ziek gemeld en ik had geen idee hoe het nu verder moest. Na het gesprek met Maaike stelde zij voor een loopbaanadviestraject te starten en stuurde mij informatie hierover.

Twijfel

Ik dacht eerst dat dit traject voor mij niet van toepassing was. Het leek mij meer voor mensen die nu geen werk hebben. Ik heb nog een baan en mijn leidinggevende heeft mij bij terugkeer passend werk beloofd.

Maaike gaf aan dat ik wel in aanmerking kom. Dat ik nu nog een baan heb, wil niet zeggen dat ik die baan ook kan houden. “Als de re-integratie niet lukt, moet je toch op zoek naar wat anders. Binnen of buiten je organisatie.

Dan kun je beter voorbereid zijn. Hoe fijn is het als jij zelf aan kunt geven wat voor jou passend werk is”, gaf Maaike aan.

Mijn re-integratieplan

Ik ben gestart met het onlineprogramma ‘mijn reintegratieplan’. Ik weet nu de wettelijke stappen en wat mijn rechten en plichten zijn.

Het heeft mij geholpen bij de voorbereidingen van gesprekken met de bedrijfsarts en mijn werkgever. De bijbehorende checklist vond ik superhandig.

De modules ‘Mijn rechten en plichten’ en ‘Met wie heb ik te maken’ zijn goede bronnen van informatie. De vragenlijsten die daarbij horen zijn ook heel leerzaam en leuk om te maken.

Ik heb een hoop zeer bruikbare tips en mogelijke oplossingen voor veel voorkomende problemen gekregen. Ook heb ik geleerd wat er van mij verwacht wordt.

De ondersteunende video’s over communicatie stimuleerden mij. Soms was het heel grappig om te zien hoe je zeker niet moet communiceren met je bedrijfsarts en werkgever.

Goed voorbereid in gesprek met medisch CV en checklist

Ik ging dankzij Maaike heel goed voorbereid naar het 1e gesprek met de bedrijfsarts. Ik had mij voorbereid met een checklist en een medisch cv opgemaakt. Door het gebruik van de checklist ‘beperkingen en mogelijkheden’ heb ik een mooi overzicht op papier gezet. Mijn medisch CV, volgens Maaike’s schema, lukte ook prima. Het heeft mij inzicht gegeven in mijn situatie en overzicht.

Marktwaarde, mogelijkheden en beperkingen

Ik heb 2 testen gemaakt:

  • de arbeidsmarktscan waar de ‘marktwaarde’ van mijn beroep en opleidingen werden beoordeeld,
  • en een test waar mijn geestelijke en lichamelijke mogelijkheden en beperkingen werden getest.

O, wat was dat confronterend! Wat ben ik achteruitgegaan met mijn ‘kunnen’. Dat werd nu ineens goed zichtbaar.

Een van de belangrijkste dingen die bij mij zijn blijven hangen, is de mail waarin Maaike aangaf: je glas is halfvol ……. waar is de kraan?


Maaike heeft mij geleerd de kraan te vinden en ik heb geleerd de kraan zelf open te draaien!

Bedankt voor de geweldige hulp en heel veel lieve groeten,
Kati

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Annemiek

Arbeid en gezondheid loopt als een rode draad door mijn loopbaan. Ik ben gespecialiseerd in werken met reuma en andere chronische aandoeningen waar vermoeidheid een grote rol speelt. Slim omgaan met vermoeidheid speelt een belangrijke rol.

Via mijn blog geeft ik tips, informatie, schrijf ik columns en deel ik nieuws. Mijn drijfveer is om moeilijke zaken te vertalen naar duidelijk informatie. Dit laatste doe ik ook op verschillende congressen, symposia en andere bijeenkomsten. 

Kun je wat hulp gebruiken? Neem gerust contact op.

© 2008 – 2021 Annemiek de Crom | Privacyverklaring | Cookieverklaring | Algemene Voorwaarden | Sitemap
Skip to content