Je loopbaan met reuma of andere chronische aandoening

Loopbaanontwikkeltraject

Werken met een chronische aandoening kan, als je weet hoe. Soms wil je wel van baan of functie wisselen alleen heb je geen idee wat de mogelijkheden zijn met je chronische aandoening. Of je durft niet van baan te wisselen ook al weet je dat de functie waarop je nu zit voor jou geen goede keuze meer is.  

Daarom hebben Maaike van Son en ik onze krachten gebundeld om jou daarbij te helpen. 

Loopbaan
ontwikkeltraject

Werken met een chronische aandoening kan, als je weet hoe. Soms wil je wel van baan of functie wisselen alleen heb je geen idee wat de mogelijkheden zijn met je chronische aandoening. Of je durft niet van baan te wisselen ook al weet je dat de functie waarop je nu zit voor jou geen goede keuze meer is.  

Daarom hebben Maaike van Son en ik onze krachten gebundeld om jou daarbij te helpen. 

Veelgestelde vragen

Vragen die wij vaak krijgen zijn:

 • Door de chronische aandoening ben ik het zicht kwijt op wat ik nu wél kan. Wat zijn mijn kwaliteiten? Waar ben ik goed in en wat kan ik minder goed?
 • Welke mogelijkheden heb ik op de arbeidsmarkt met mijn chronische aandoening?
 • Welk werk past bij mij en waar vind ik dat?
 • Wat heb ik nodig om beter te functioneren? Bijvoorbeeld: Hoe ga ik om met vermoeidheid op het werk? En vertel ik juist wel of niet op het werk dat ik een chronische aandoening heb?
 • Ik ben een tijdje geen werk gehad en wil graag weer wat gaan doen. Wat zijn mijn mogelijkheden?

Werken met Maaike en Annemieke was heel prettig om te doen, ze gaven hele goede tips met betrekking tot hoe om te gaan met je energie, waar liggen je valkuilen en welke mogelijkheden zijn er nog voor jou op de arbeidsmarkt. Ondanks dat ik zelf een ervaren coach ben, is het goed om regelmatig zelf in de spiegel te blijven kijken en te reflecteren. Dit heeft mij daarbij enorm geholpen.!

Marielle Vos

Hoe gaat het in zijn werk?

Maaike en ik hebben verschillende specialisaties en werken met elkaar samen in dit traject. Zo krijg jij de beste begeleiding.

Het totale programma duurt gemiddeld 4 maanden. Wat krijg je daarvoor?

 • Een van ons zorgt voor een uitgebreid intakegesprek. In dit gesprek bespreekt Maaike of Annemiek met jou waar je tegenaan loopt en wat je graag met het traject wilt bereiken.
 • Na het intakegesprek nemen Maaike en ik allebei een deel van de begeleiding op zich. Zo werken we samen met jou in een aantal gesprekken aan een ontwikkelplan op maat.
 • Je krijgt allerlei tips en opdrachten. 
 • Je leert werken met het online programma ‘Mijn re-integratieplan‘, 
 • Je krijgt een arbeidsmarktscan.
 • Je leert hoe je slim met je vermoeidheid en vaak wisselende energie op je werk om kunt gaan.
 • En hoe je daarover kunt communiceren naar je leidinggevenden en collega’s. 
 • Je krijgt 4 coaching gesprekken via telefoon of Zoom.

Super bedankt voor alles en ik zou het iedereen aanraden als er weer zo 'n cursus komt. Goede begeleiding, tips and tools. Top!

Osvaldina Neves

Wat levert het je op?

Je krijgt het beste resultaat als je ook daadwerkelijk met alle opdrachten en tips aan de gang gaat. Dan heb je aan het eind van het traject:

 • een ontwikkelplan op maat,
 • en weet je welke stappen je kunt nemen om jou ideeën en plannen uit te laten komen. 

Kosten

Betaal je het traject zelf, dan zijn de kosten € 900,-. 

Betaalt je werkgever dan maken we een aparte offerte voor je werkgever. 

Ik wil jullie heel erg bedanken voor jullie inzet om mij toepasselijke adviezen en tips te geven. Als ik terugkijk naar onze coachingsessies en alle informatie die ik heb gekregen, heb ik daar erg veel aan gehad. Ik zie absoluut de toegevoegde waarde als deelnemer van dit loopbaantraject. Het is een kort en krachtig traject. Iemand zoals ik, die een nieuw begin maakt, erg gemotiveerd is en goed zelfstandig kan werken, heeft zeker baat bij dit traject. Het scheelt mij erg veel onnodig zoeken, bespaart een hoop energie en ik ben nu ook bezig om met een slimme manier om te gaan met mijn energie. Mijn trajectvraag is beantwoord! Het is hardstikke fijn geweest met jullie beiden over de Zoom/de telefoon gesproken te hebben! Ik kan merken dat jullie echt willen helpen en dat geeft de burger moed. Mocht het zo zijn dat ik in de toekomst wat extra coaching nodig heb, dan weet ik jullie te vinden! Ik heb erg veel vertrouwen in jullie en zou graag bij jullie aankloppen mocht dat van toepassing zijn.

Stephany Vuijk

Heb je een vraag of wil je dat ik contact met je opneem? 

Heb je een vraag of wil je dat ik contact met je opneem? 

Gecertificeerd coach op de terreinen werk en participatie door Centrum Chronisch Ziek en Werk.