Inzicht in financiën

Nooit gedacht dat ik bijna 4 uur lang zeer geïnteresseerd zou luisteren naar een docent die vertelt over financiën van bedrijven. Dat de jaarrekening van een bedrijf, de balans en de winst- en verliesrekening mij ineens veel meer zegt.

Hoewel de les online werd gegeven in verband met de coronacrisis, bleef hij mijn aandacht vasthouden. We kregen leuke voorbeelden en moesten sommetjes maken.

Ik weet nu hoe ik snel kan zien of een bedrijf aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen (liquiditeit) en hoe gezond een bedrijf is (solvabiliteit).

Wat heeft dat nu met werken met een chronische aandoening te maken? Meer dan je denkt. Ziek zijn is duur. Als je uitvalt op het werk, kost dat de werkgever geld. Hoe betrokken een leidinggevende ook is, vaak zie ik dat er bij langdurige ziekte er scheurtjes in de relatie ontstaan. Leidinggevenden worden ineens veel starrer en gesprekken verlopen moeizamer dan gebruikelijk.

Soms door onwetendheid wat er nu wel of niet moet gebeuren, soms omdat de zenuwen toeslaan binnen het bedrijf omdat bijvoorbeeld de 1e jaars evaluatie eraan komt.

Los van alle wettelijke verplichtingen waar zowel de leidinggevende als de medewerker zich aan moet houden, is de vraag die mij bezighoudt door dit onderwerp: zou mijn advies er anders uitzien als ik weet dat een organisatie in financieel zwaar weer verkeerd?

Daar laat ik mijn gedachten eens over gaan.

 

Met deze korte blogs neem ik je mee in mijn opleiding tot adviseur duurzame inzetbaarheid. Wat ik leer en hoe ik ertegenaan kijk. 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Annemiek

Arbeid en gezondheid loopt als een rode draad door mijn loopbaan. Ik ben gespecialiseerd in werken met reuma en andere chronische aandoeningen waar vermoeidheid een grote rol speelt. Slim omgaan met vermoeidheid speelt een belangrijke rol.

Via mijn blog geeft ik tips, informatie, schrijf ik columns en deel ik nieuws. Mijn drijfveer is om moeilijke zaken te vertalen naar duidelijk informatie. Dit laatste doe ik ook op verschillende congressen, symposia en andere bijeenkomsten. 

Kun je wat hulp gebruiken? Neem gerust contact op.

© 2008 – 2021 Annemiek de Crom | Privacyverklaring | Cookieverklaring | Algemene Voorwaarden | Sitemap
Skip to content