Annemiek in de media

Op deze pagina vind je interviews met mij in diverse media. Ook staan hier door mij geschreven artikelen voor verschillende magazines. 

Ervaringen Annemiek de Crom werken met een chronische aandoening
Werken met een chronische aandoening, mijn ervaringen in NLVisie

Medewerkers van de Leverpatiënten Vereniging vroegen mij een artikel te schrijven over mijn ervaringen  met een chronische aandoening. En specifiek over mijn ervaringen met mijn toenmalige werk na het stellen van de diagnose reumatoïde artritis. 

Interview met Annemiek de Crom in NTvR
Interview NTvR over de rol van ervaringsdeskundig coach

In het Nederlands Tijdschrijf voor Reumatologie (NTvR) staat een interview met mij. Dr. Erwin van Spil, reumatoloog, stelt mij enkele vragen over het belang van werk in het behandelplan en wat ik daarin als ervaringsdeskundige coach kan betekenen. 

Boek Beter leven met een chronisch-progessieve ziekte

Voor dit boek schreef ik het hoofdstuk ‘Slim omgaan met vermoeidheid en hoe je daarover communiceert. Redactie: Peter van den Berg en Angelique van der Lit-van Veldhuizen. 

Interview RD over de invloed van de coronacrisis

Op 25 maart 2020 verscheen een interview met mij en enkele andere zelfstandig werkenden in het Reformatorisch Dagblad.  Onderwerp was de invloed van de coronacrisis op onze werkzaamheden.  

Live bij NOS radio 1 journaal

Op woensdagmorgen 5 juni 2019 was ik tussen 07.00 – 07.15 uur live bij de NOS in het radio 1 journaal. Reden: de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP’ers. 

Fes Artikel contact met werk tijdens ziekte
Publicatie in FES Magazine

Voor het FES Magazine van mei/juni 2019  schreef ik het artikel: ‘wel of geen contact met je werk tijdens ziekte’. 

Live bij NH radio
Live in programma June tot twaalf

Op 12 maart 2019 was ik live te gast bij NH radio in het programma June tot twaalf.  Ik mocht daar komen praten over leven en werken met reuma. 

Live in programma De Ochtendfinale

Op 4 december 2018 was ik te gast bij omroep N (nu A1 mediagroep) in het programma De Ochtendfinale.  Ik mocht daar komen praten over mijn werk. 

Gat in je CV hoe ga je daarmee om
Publicatie in P-AL Magazine

In het P-AL Magazine van oktober 2018 staat het door mij geschreven artikel:  ‘Gat in je CV’. Met tips hoe je daar in een sollicitatieprocedure mee om kunt gaan. 

Live in programma De Ondernemer

Op 2 oktober 2018 was ik te gast bij omroep N in het programma De Ondernemer. 

Werken met wiplash
Tips in Whiplash Magazine

Voor de column van Maaike van Son in het Wiplashmagazine van juni 2018 schreef ik enkele tips over solliciteren. Zeg je het nu wel of niet in een sollicitatiegesprek

Te gast bij NPO 1
Live te gast bij 'Dit is de nacht' op NPO 1 Radio

Dinsdag 20 maart 2018 was ik te gast bij het radioprogramma ‘Dit is de nacht’ op NPO 1. Onderwerp van gesprek was ‘werk en ziekte: wat vertel je wel of niet op het werk’.

Luister hieronder de uitzending terug.

Publicatie P-AL magazine februari 2018
Publicatie P-AL Magazine

In het P-AL Magazine van februari 2018 stond een door mij geschreven artikel over pech hebben.

Column Reuma en Werk
Column in ReumaMagazine

Voor het ReumaMagazine.nl van november 2017 schreef ik een column werken met reuma.

Interview voor reumanieuwsbrief A.Vogel

Voor de reumanieuwsbrief van A.Vogel ben ik voor het oktobernummer geïnterviewd. Thema: leven en werken met reuma. 

Lezing Syringomyelie patiënten vereniging

Op zaterdag 19 november 2016 gaf ik voor de Syringomyelie Patiënten Vereniging een lezing over omgaan met vermoeidheid. In de SPV nieuwsbrief van december 2016 staat hier een mooi verslag van. 

Publicatie P-AL Magazine

In het P-AL magazine van oktober 2016 staat een door mij geschreven column. De titel is ‘Twee werelden’ over de relatie tussen reguliere en alternatieve geneeswijzen. 

Interview voor Chroniek

In Crohniek nr. 3 2016, het magazine van de Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland, staat deze keer een artikel over: ‘ZZP met IBD, hoe combineert u dat?’ IBD is een verzamelnaam voor darmaandoeningen. Journalist Stephanie van den Berg heeft mij geïnterviewd. 

Wandelfit
Wandelfit in ReumaMagazine

In het Reumamagazine.nl van februari 2016 stond een interview met mij en mijn twee collega’s over ons project WandelFit speciaal voor mensen met reumatische klachten. 

Publicatie in Loopbaanvisie

In LoopbaanVisie, het vakblad voor de loopbaanprofessional, schreven mijn collega Tamara Bijleveld en ik een artikel over het begeleiden van mensen met een chronische aandoening. Het artikel staat in de editie van januari 2016. Wij beschrijven in het artikel 5 stappen die in de begeleiding belangrijk zijn. 

SER Magazine

In het SER magazine van december 2015-januari 2016 staat een interview met mij over werken met een chronische aandoening. 

P-AL Magazine

In het Poly-Artrose Magazine van april 2015 staat een verslag van mijn lezing op 11-04-2015 voor de poly-artrose vereniging. Onderwerp: Slim omgaan met je energie. 

Reumamagazine

In het Reuma Magazine van april 2015 staat een interview met mij over het onderwerp: werken met reuma. 

NLVisie

Het artikel ‘Moe en aan het werk‘ heb ik voor de NLVisie van september 2013 geschreven. NLVisie is het ledenblad van de Nederlandse Leverpatiënten Vereniging (NLV).  

Interview In Beweging

In het maandblad ‘In Beweging’ stond in november 2012 een interview met mij over werken met een chronische aandoening.  

In Beweging Werk

In het maandblad ‘In Beweging’ stond in mei 2012 een interview met mij over werken als zelfstandig ondernemer. 

Counselling Magazine 1

Voor Counselling Magazine schreef ik in januari 2015 een recensie over het boek “Leef, 365 reflecties voor een mindful leven van Mark Nepo”. 

Counselling Magazine 2

Voor Counselling Magazine schreef ik in december 2014 een recensie over het boek “Meer brein minder medicijn van Lissa Rankin”. 

De Stad Amersfoort

In De Stad Amersfoort van woensdag 18 december 2013 stond een interview met mij over het belang van geloof in mijn leven.