De NS helpt

De NS helpt

Wat hebben de Gezondheidsraad en de NS met elkaar gemeen? Meer dan je denkt. Op 22 augustus bracht de Gezondheidsraad de nieuwe richtlijn voor bewegen uit. Kort samengevat komt het erop neer dat we veel te veel zitten en te weinig bewegen.

Voor volwassenen is nu het advies minimaal 2½ uur matig intensief bewegen per week en voor kinderen minsten 1 uur per dag. 2 x per week spier- en botversterkende oefeningen maken het pakket compleet.

De belangrijkste boodschap is echter: voorkom dat je te lang achter elkaar zit. Je kent het wel van de adviezen als ‘neem vaker de trap’ of  ‘loop naar je collega in plaats van een mail sturen’ of ‘fiets een straatje om als je van kantoor naar huis fietst’.  Ook staan is een beweegactiviteit. De zit- stabureaus doen bij menig bedrijf zijn intrede.

En dan komt de NS op 28 augustus met het nieuws dat er meer treinen op het spoor rijden dan ooit maar er niet voor iedereen een zitplaats is. In de piekmaand september is zitten in de trein sowieso lastig. Alsof de Gezondheidsraad en de NS van te voren hebben afgesproken om achter elkaar dit nieuws naar buiten te brengen.

Eigenlijk moeten we de NS dus dankbaar zijn omdat ze het meer bewegen promoten of beter: het minder zitten.  Dus als je volgende week in de trein stapt en je moet staan, stop met mopperen. Je bent bezig je gezondheid te verbeteren.

Reactie van NS

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Annemiek

Arbeid en gezondheid loopt als een rode draad door mijn loopbaan. Ik ben gespecialiseerd in werken met reuma en andere chronische aandoeningen waar vermoeidheid een grote rol speelt. Slim omgaan met vermoeidheid speelt een belangrijke rol.

Via mijn blog geeft ik tips, informatie, schrijf ik columns en deel ik nieuws. Mijn drijfveer is om moeilijke zaken te vertalen naar duidelijk informatie. Dit laatste doe ik ook op verschillende congressen, symposia en andere bijeenkomsten. 

Kun je wat hulp gebruiken? Neem gerust contact op.

© 2008 – 2019 Annemiek de Crom | Privacyverklaring | Cookieverklaring | Algemene Voorwaarden | Sitemap