De kracht van kwetsbaarheid in beeld

De kracht van kwetsbaarheid in beeld

Het beeld van burgemeester Eberhard van der Laan die gearmd loopt met onze koning heeft veel los gemaakt. De meest gelezen opmerking daarover was ‘wat ontroerend’. Dat was het natuurlijk ook maar bij mij maakte het wat anders los. Namelijk hoe sterk het is gewoon hulp te accepteren als iets niet kan of moeilijk gaat. Dat het niet uitmaakt van wie je die hulp krijgt en dat iedereen dat kan zien. De kracht van kwetsbaarheid prachtig in beeld.

Regelmatig las ik ook dat mensen niet begrepen dat hij nog zo lang heeft doorgewerkt. De opmerking: “Als je zo ziek bent, is tijd voor het gezin toch het meest belangrijk?” zag ik regelmatig voorbijkomen. Elk mens en elke situatie is verschillend. Het is daarom zo ontzettend belangrijk dat je in gesprek blijft met je leidinggevende, je collega’s en je gezinsleden om te bespreken wat voor jou belangrijk is als je gezondheidsproblemen hebt en hoe jullie dat samen vormgeven.

Ik zie nog te vaak dat mensen naar huis worden gestuurd omdat ze ziek zijn terwijl het voor die persoon veel beter is (aangepast) te blijven werken omdat het bijvoorbeeld afleiding geeft. Of andersom dat mensen op het werk niks durven zeggen uit angst ontslagen te worden. Ze blijven dan doorgaan tot ze ‘in elkaar storten’ en dan gebeurt juist waar ze zo bang voor waren, namelijk uitvallen door gezondheidsklachten.

Natuurlijk loopt niet alles altijd bij iedereen op rolletjes en zijn er soms zelfs rechtszaken nodig. Er is op dit vlak nog veel te doen. Het is daarom belangrijk dat er mensen zijn zoals Eberhard van der Laan die laten zien hoe het ook kan als je open bent over je gezondheidsproblemen.

P.S. Helaas is Eberhard van der Laan op donderdagavond 5 oktober 2017 overleden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Annemiek

Arbeid en gezondheid loopt als een rode draad door mijn loopbaan. Ik ben gespecialiseerd in werken met reuma en andere chronische aandoeningen waar vermoeidheid een grote rol speelt. Slim omgaan met vermoeidheid speelt een belangrijke rol.

Via mijn blog geeft ik tips, informatie, schrijf ik columns en deel ik nieuws. Mijn drijfveer is om moeilijke zaken te vertalen naar duidelijk informatie. Dit laatste doe ik ook op verschillende congressen, symposia en andere bijeenkomsten. 

Kun je wat hulp gebruiken? Neem gerust contact op.

© 2008 – 2021 Annemiek de Crom | Privacyverklaring | Cookieverklaring | Algemene Voorwaarden | Sitemap
Skip to content