Allrounder

Allrounder

Veelzijdig“Je  moet focussen” zegt de enthousiaste trainer tegen de groep. Bij elke training die ik volg over het runnen van een eigen bedrijf, krijg ik het wel een of meerdere keren te horen.  Als je goed focust dan word je expert op een bepaald gebied en komen de klanten die je wilt hebben als vanzelf op je afvliegen. Dat is in ieder geval de filosofie.  Ik heb het geprobeerd en moe als ik ervan werd, heb ik het opgegeven. Ja hoor ik kan heel goed focussen. Als ik aan het schrijven ben, vliegt de tijd. Ik kan mijn aandacht ook heel goed houden bij mensen die enthousiast een mooi verhaal vertellen of als ik zelf training geef, gaat het ook prima . Maar nee, dat bedoelen ze er niet mee. Je moet een doelgroep kiezen, hoe specifieker  hoe beter, en vooral niet teveel verschillende dingen tegelijk doen. “Dan raken mensen in de war,” geven de trainers aan. Steeds als ik het probeer gaat het een paar weken goed en raak ik daarna gedeprimeerd. Ik voel de energie uit mijn lijf wegtrekken. Voor mij werkt het niet. Ik wil gewoon lekker verschillende dingen doen. Voorlichting geven, trainingen verzorgen en spreken op diverse bijeenkomsten. Oké, ik heb me wel iets beperkt. De activiteiten die ik graag doe moeten wel te maken hebben met arbeid en gezondheid.  Dat is voor mij focus genoeg. Sindsdien krijg ik hele leuke verschillende opdrachten. Ook de duur verschilt, van eenmalig tot meerdere maanden. Heerlijk. Als ik als interimmer bij een organisatie bezig ben, zie ik de specialisten aan het werk. Ik heb veel bewondering voor ze, hoe zij dag in dan uit bezig zijn met een specifieke taak en daarin uitblinken. Ik slurp hun kennis op, zeker als het raakt aan mijn activiteiten. En ik geniet. Zij zijn blij met mij, ik met hen. Zuchtend zeg ik tegen een collega: “ik vind het zo knap wat jullie elke dag doen, ik zou het niet kunnen .”Waarop zij gevat reageert: “dat is toch logisch, jij bent een allrounder”. Ik kijk haar verbijsterd  aan en voel me 10 kilo lichter. Ik schiet in de lach, dat ik er zelf niet opgekomen ben. Inderdaad , experts en allrounders ze zijn allebei nodig. Het kan soms zo verbluffend simpel zijn.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Annemiek

Arbeid en gezondheid loopt als een rode draad door mijn loopbaan. Ik ben gespecialiseerd in werken met reuma en andere chronische aandoeningen waar vermoeidheid een grote rol speelt. Slim omgaan met vermoeidheid speelt een belangrijke rol.

Via mijn blog geeft ik tips, informatie, schrijf ik columns en deel ik nieuws. Mijn drijfveer is om moeilijke zaken te vertalen naar duidelijk informatie. Dit laatste doe ik ook op verschillende congressen, symposia en andere bijeenkomsten. 

Kun je wat hulp gebruiken? Neem gerust contact op.

© 2008 – 2019 Annemiek de Crom | Privacyverklaring | Cookieverklaring | Algemene Voorwaarden | Sitemap