lezing bij jubileumsymposium 20 jaar PAL

20 jaar P-AL

Al jaren zijn mijn collega Maaike van Son en ik coach van de P-AL. De patiëntenvereniging voor mensen met artrose en poly-artrose. Wij helpen leden met hun vragen over werken met artrose. Denk aan:

  • Hoe ga ik om met pijnklachten op het werk?
  • Wat zeg ik wel of niet tegen mijn leidinggevende en collega’s?
  • Ik houd mijn werk niet meer vol wat nu?
  • Hoe ga ik om met onbegrip op het werk?
  • Enzovoorts

Er zijn nu al 1,25 miljoen mensen in Nederland met artrose in één of meerdere gewrichten. Dat aantal neemt steeds verder toe. En nee, het zijn niet alleen ouderen die artrose hebben.

Jubileumbijeenkomst P-AL

Op 4 september vierde de P-AL haar 20-jarig jubileum en ik was een van de sprekers. Werken met artrose kan. Hoe je dat het beste kan doen, hangt onder andere af van de werkzaamheden die je doet en hoe je ze doet.

Ik vertelde welke factoren van invloed zijn om werken met artrose mogelijk te maken. 

Hieronder zie je de livestream van 4 september.

Voorzitter Etty Kruiswijk trapt af met een introductie. Zo zet ze onder andere het oudste en jongste lid in het zonnetje. Vooral het jongste lid onderstreept nog eens dat artrose ook jongere mensen kan treffen.

Via zoom is er ook contact met Frankrijk voor een interview met Margreet Lagendijk, oprichter van de P-AL. Helaas is dit moeilijk te verstaan. 

Na een klein half uur (27 minuten) spreekt Prof. dr. Hans Bijlsma, oud-reumatoloog en oud adviseur van de P-AL, over doelgerichte behandeling van artrose. Hij vertelt ovre de vercshillende verschijningsvormen vn artrose en de behandeling daarvan. 

Ik kom na 58 minuten aan de beurt met een algemeen verhaal over werken met artrose.  Ik stip de 4 fases van re-integratie aan en vertel over de 4 succesfactoren die van invloed zijn om met artrose plezierig aan het werk te blijven. 

Meer informatie over de P-AL vind je op de website: www.poly-artrose.nl

Livestream

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Annemiek

Arbeid en gezondheid loopt als een rode draad door mijn loopbaan. Ik ben gespecialiseerd in werken met reuma en andere chronische aandoeningen waar vermoeidheid een grote rol speelt. Slim omgaan met vermoeidheid speelt een belangrijke rol.

Via mijn blog geeft ik tips, informatie, schrijf ik columns en deel ik nieuws. Mijn drijfveer is om moeilijke zaken te vertalen naar duidelijk informatie. Dit laatste doe ik ook op verschillende congressen, symposia en andere bijeenkomsten. 

Kun je wat hulp gebruiken? Neem gerust contact op.

© 2008 – 2021 Annemiek de Crom | Privacyverklaring | Cookieverklaring | Algemene Voorwaarden | Sitemap
Skip to content